Конкурс за избор на најдобар есеј на тема „НАТО и јас“

Конкурс за избор на најдобар есеј на тема „НАТО и јас“

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОДБРАНА И  ВОЕНАТА АКАДЕМИЈА „ГЕНЕРАЛ МИХАИЛО АПОСТОЛСКИ“ – СКОПЈЕ ВО КООРГАНИЗАЦИЈА СО ЕВРОАТЛАНСКИ СОВЕТ НА МАКЕДОНИЈА по повод одбележување на 70 години од формирањето на НАТО и прием на Република Северна Македонија како 30-та членка на НАТО објавуваат Конкурс за избор на најдобар есеј на тема „НАТО и Jас“ Најдобрите три есеи ќе […]

Воената академија ко-организатор на меѓународната сајбер вежба – CYREX 2019 март 3, 2019

Воената академија ко-организатор на меѓународната сајбер вежба – CYREX 2019

Реализирана работилница за развој на национална рамка за сајбер одбрана февруари 26, 2019

Реализирана работилница за развој на национална рамка за сајбер одбрана

КОНКУРС за запишување на лица за стручно оспособување и усовршување со завршен прв циклус на студии за потребите на Армијата на Република Македонија февруари 8, 2019

КОНКУРС за запишување на лица за стручно оспособување и усовршување со завршен прв циклус на студии за потребите на Армијата на Република Македонија

Успешна реализација на курсот „Основи во база на податоци MS Access 2010 – основно ниво“ - 2019 година февруари 4, 2019

Успешна реализација на курсот „Основи во база на податоци MS Access 2010 – основно ниво“ – 2019 година

Работна посета на Воената академија „Георги Стојков Раковски“ во Софија, Бугарија. февруари 3, 2019

Работна посета на Воената академија „Георги Стојков Раковски“ во Софија, Бугарија.

Успешно реализирани состаноци со претставници од Кралство Норвешка јануари 22, 2019

Успешно реализирани состаноци со претставници од Кралство Норвешка

Реализирана работна посета на Воено-морското училиште „Никола Јонков Вапцаров“ од Варна, Бугарија декември 29, 2018

Реализирана работна посета на Воено-морското училиште „Никола Јонков Вапцаров“ од Варна, Бугарија

Успешно реализиран курс за штабни должности во баталјон декември 27, 2018

Успешно реализиран курс за штабни должности во баталјон

Учество на третиот по ред натпревар, ALL-EUROPEAN INTERNATIONAL HUMANITARIAN AND REFUGEE LAW MOOT COURT COMPETITION, во организација на Правен факултет при Универзитет Љубљана декември 4, 2018

Учество на третиот по ред натпревар, ALL-EUROPEAN INTERNATIONAL HUMANITARIAN AND REFUGEE LAW MOOT COURT COMPETITION, во организација на Правен факултет при Универзитет Љубљана