Градење на онлајн еластични заедници за справување со дезинформации со фокус на родови перспективи и хибридни закани во сајбер просторот

Одличен старт на единствениот проект во регионот на Југоисточна Европа кој се однесува на градење на онлајн еластични заедници за справување со дезинформации со фокус на родови перспективи и хибридни закани во сајбер просторот, проект поддржан од NATO дивизијата за јавна дипломатија. Овој проект обединува локални авторитети, академија, невладини организации и медиуми.

Огромна е честа во проектот да бидат вклучени Градоначалниците на Штип и Свети Николе, Деканите на Воената Академија „Генерал Михаило Апостолски“ – Скопје и Правниот факултет при УГД Штип, локалните медиуми M-NET-Shtip и TV Svet Свети Николе, како и невладините организации „Двојна Надеж“ – Штип и Организација на жени – Свети Николе.

Исто така, огромна благодарност до Г-ѓа. Алисон Харт, Специјален претставник за жени, мир и безбедност на НАТО.

Коментарите се затворени, но trackbacks и pingbacks се отворени.